Brynmake-up til varme og kolde hudtoner

Makeup tips til vinter, sommer, forår og efterår typer af udseende

Hemmeligheden til perfekt brynmake-up er ikke kun gode kvalitetsprodukter, men også en passende farvepalette, der matcher din teint og hudtype. Hvordan identificerer du din undertone og vælge de rette brynprodukter? Er du varm, kold eller neutral? Lad os finde ud af det!

Hvorfor er det nyttigt at kende din undertone? 

Har du nogensinde købt en brynpomade, der ser godt ud i krukken, men har en mærkelig, orangeagtig farve, der slet ikke passer til dig? Det kan være fordi, at produktet ikke har matchet din huds undertone. Det er ret sandsynligt, at din hud har en kølig undertone og produktet har varme nuancer, hvorfor make-uppen ikke var så harmonisk.

Ved at kende din hudtype, kan du finde passende farver til din make-up, der forbedrer dit look. Dette gælder ikke blot for make-up men også valg af tøj samt dit generelle image. Det er vigtigt at kende din hudtone for at vælge de rette make-up produkter. Hvordan finder du din hudtone samt lærer, hvordan du bruger make-up til din fordel? Hvad er din huds undertone?

Typer af hudtoner vs brynmake-up 

For at din make-up ser naturlig ud, og nuancerne af brynproduktet danner et samlet hele, så bør du vælge dem ud fra din hudtone. Der er 3 typer: varm, kold og neutral, nogle gange også kaldet blandet. Hvordan identificerer man varme og kølige undertoner? Det kan være lidt svært og uklart, om din hud primært har varme eller kolde undertoner. Der er heldigvis et par metoder, der hjælper dig med at forstå undertoner bedre!

Varm eller kold? Hvordan identificerer du dine undertoner? 

Der er et par forskellige teints og hudtoner - hver af dem har karakteristiske træk, der er nyttige, når man vælger make-up produkter. Hvordan kan du se, hvilken hudtype du er? Der er mange metoder, men her er dem, der har vist sig at virke bedst. Find ud af, om du har kølig, neutrale eller varme undertoner!

1. Varme eller kolde undertoner: guld eller sølv? 

Den mest simple metode til at finde ud af, hvilken hudtone du har, er ved at se, hvordan din hud reagerer på kolde eller varme toner. Brug guld- eller sølvsmykker og sammenlign, hvordan de ser ud på din hud er en god måde at bestemme din hudtone på. Husk på, at du ikke bør bruge make-up mens du gør det. Det er bedst at teste i naturligt lys, f.eks. ved siden af et vindue. Vi råder dig til at tage et par billeder for at sammenligne. Kig ordentligt på din hudtone og øjenfarve - er de i harmoni med sølv (kølig) eller guld (varm)? Hvilken farve ser din hudtone bedst ud med? Hvis sølv fremhæver dine fejl og urenheder - huden ser træt ud, poserne under øjnene er mere synlige - så er kølige toner ikke noget for dig.

2. Varme eller kølige hudtoner: Analyse af din hudtone 

Omhyggelig observation af din hud kan fortælle dig, hvilke undertoner du har - varm eller kølig hudtone. En kølig teint er porcelænsagtig med lyserøde, røde eller lilla nuancer. Når det gælder varme undertoner, så tænk på guld, gullig, lysebrun eller ferskenfarvede nuancer. Hud, der indeholder orange farver er varm, mens hud med blålige pigmenter er kølig.

3. Sammenlign dig selv med en berømt person 

Bliv inspireret af kendisserne! Deres outfits og make-up bliver ofte analyseret af make-up artister i magasinerne. Find en filmstjerne eller sanger, der har en hudtone, der minder om din, og læs, hvad professionelle siger til den. Er personen du tænker på beskrevet som en kølig eller varm tone? F.eks. har Sophie Marceau en varm, efterårsagtig tone, Laetitia Casta er varm forår, Clemence Poesy er kølig sommer, og Audrey Tautou - en kølig vinter.

Typer af hudtoner: sæsonprægede hudtoner 

Nu hvor vi havde nævnt efterårs- og forårstyper, så lad os lige forklare. Sæsonbetonede hudtyper hjælper også med at bestemme 'temperaturen' på din hud, og den mest almindelige klassificering er farveanalyse med de fire sæsoner. Den basale inddeling af de nævnte hudtyper ser således ud:

 • Forår - let, varm
 • Sommer - let, kølig
 • Efterår - dyb, varm
 • Vinter - dyb, kølig
Husk!
Den sæsonbetonede klassificering af hudtyper er nyttig, men meget overordnet. Der er mange underkategorier, som er en del af 12 farvetyper i forskellige toner. Derudover er der folk, der har en blandet (neutral) hudtype, så både varme og kølige toner passer til dem. Dette viser os, at vi alle sammen skiller os ud: Hud, såvel som hår og øjenbrynsfarver, er alt sammen individuelt - det er svært at definere en skønhedstype med sikkerhed og så give folk nogle rigide regler. Alsidighed er til gengæld smukt!

Kølig hudtype

 • Sommer - kølig, mælkeagtig teint med lyserøde og beige undertoner. Klare blå, grønne, gyldne eller lysebrune øjne. Hår: Lyseblond, askeblond, platin eller lysebrunt. Huden bliver nemt brun og bliver mørkere efter et par dage.
 • Vinter - stor kontrast mellem hud og hår, nogle gange kaldet for "Snehvide-typen." Meget lys hud med kølig, olivenfarvet undertone. Blå, mellembrune eller sortbrune øjne. Tager meget nemt mod sol.

Varm hudtyper

 • Forår - varm hudtone, ofte med en masse fregner. Blå, grønne eller lysebrune øjne. Lyseblond eller jordbærblond med karamelfarvede eller røde undertoner. Huden bliver nemt brun og har tendens til rødmen.
 • Efterår - let varm hud, domineret af ferskenfarvede og gyldne toner. Rødt eller gyldentbrunt hår med dybe røde eller gyldne undertoner. Tager ikke så nemt mod sol, der kan være fregner.
Fun fact! 
En hudtone kan ændre sig i løbet af din levetid! Afhængig af, om du tager imod sol eller ændrer din hårfarve, så kan din hudtone være lidt varmere eller køligere. Det kan bemærkes, når du bruger en ny læbestift efter sommerferien, og den pludselig ser anderledes ud end normalt.

Hvordan vælger man den rette farve på sine brynprodukter? 

Meget lig ethvert andet farvet produkt, så har brynmake-up produkter en særlig farvetemperatur, så for at vælge den rette nuance af brynpomade, blyant eller pudder, skal du holde øje med tonen og vælge en farve, der matcher dit hår, bryn og teint. Den bør minde om din øjenbryns- og hårfarve, men ikke helt identisk. Hvis dit hår består af et par nuancer, så vælg den mulighed, der er en nuance lysere end farven på dine bryn.

For make-up, så antages det, at kølige eller neutrale toner dominerer, medmindre dine undertoner er langt varmere og dit hår er gyldenbrunt, kastanjebrunt eller rødt. Husk på, at naturlighed er vigtigt i make-up - overdrevne bryn og for mørke nuancer kan se groteske ud og få dig til at se ældre ud, og dine ansigtstræk virker skarpere.

Tip! 
Hvis du ser godt ud i efterår/vinternuancer, så vælg en mørkere produktfarve. Hvis diskrete farver passer bedre til dig, så vælg en lysere nuance.

En brynpomade er et fantastisk brynprodukt, uanset typen og tykkelsen på dine bryn. Dens konsistens lader dig fremhæe øjenbrynslinjerne præcist og på en stilfuld måde. Pomader kan kamuflere mulige ujævnheder og sparsomme områder, samt udfylde hele øjenbrynet med farve. Derudover kan du også lægge hverdagsmake-up samt aftenlooks. Det er det bedste valg, hvis du vil opfriske din permanente brynmake-up.

En brynblyant er endnu et fantastisk produkt, der fremhæver den nedre kant og skaber en korrekt, geometrisk form. Princippet med at vælge den rette farve er det samme: produktets farve skal passe til din hudtone uden at skabe dissonans. En god brynblyant vil være nyttig, ikke kun for contour og udfyldning af hele øjenbrynet med farve, men også for at tegne ekstra hårlignende linjer og fremhæve brynets spids. Det er vigtigt, at spidsen er tynd, med perfekt hårdhed og har god pigmentering - det garanterer fænomenal brynmake-up.

Brynmake-up til varme og kølige hudtyper

 • Brynmake-up til en varm hudtype 

Spids ører, forårs- og efterårstyper! Hvilken brynmake-up passer til varme hudtyper? Fokuser på at inkludere så mange varme og neutrale nuancer. Forårstyper bør vælge lyse farver med varme nuancer: brun, beige. Efterårstyper, derimod, kan vælge brune og beige farver, der domineres af røde, orange og gyldne toner.

 • Brynmake-up til en kølig hudtone

Vinter- og sommertyper karakteriseres ved de kølige undertoner. Hvis du hører til i denne kategori, bør din make-up være fyldt med kølige (lys eller dyb) brune og grå farver, der passer til din hårfarve. Vintertyper vil se bedst ud med tydelige, klare nuancer, mens sommertyper er gode i grå og taupe (en neutral blanding af beige og grå). Det er bedst, at sommertyper undgår sorte eller jordfarvede toner.

 • Brynmake-up - neutrale farver. Perfekt til alle hudtoner 

Det er værd at nævne, at ud over farver, der er dedikeret til bestemte hudtyper, så er der farver, der hverken er domineret af varme eller kolde temperaturer. Det er en god løsning for dem, der har svært ved at finde deres hudtype.

Når det gælder neutrale nuancer i skønhedsprodukter, så bliver deres farvetemperatur tonet ned. Der er ingen varme toner, såsom rød og orange, eller kølige pigmenter, såsom blå eller lilla. Takket være deres harmoni med andre farver, så passer disse nuancer til en bred vifte af hudtyper, inklusive blandede hudtyper.

Gennemtænkte make-up produkter til bryn tilbyder typisk neutrale nuancer: Det er en sikker løsning, da din make-up vil se harmonisk og samlet ud, uanset hvilke nuancer du bruger i din make-up. Øjenbryn udfyldt med neutrale nuancer passer godt sammen med både varme og kølige øjenskygger, foundation eller læbestift.

Nanobrow-produkter - farvepaletter til varme, kølige og neutrale hudtoner

Hvis ud ønsker at vælge den perfekte nuance af et brynprodukt, så vælg Nanobrows brede udvalg af kosmetik. Det inkluderer vidunderlige brynprodukter, der er dedikeret til enhver hudtone, så du ikke har problemer med at matche en farve til din varme, kolde eller neutrale hudtone. Nanobrow-produkterne nyder stor popularitet og deres kvalitet samt raffinerede farvepaletter sørger for, at enhver kvinde kan finde sin perfekte brynmascara, blyant eller pomade. Tjek det selv ud og brug fejlfri make-up hver dag. Nanobrow er ægte eksperter, når det gælder smukke bryn!

Skriv en kommentar. Den vil blive postet, så snart den er godkendt af moderator.
Privatlivspolitik

Vores hjemmeside anvender cookies, også tredjepartscookies for at kunne anvende eksterne værktøjer. I tilfælde af at brugeren ikke giver sit samtykke, anvendes kun de væsentlige cookies. Du kan til enhver tid ændre indstillingerne i din browser. Giver du dit samtykke til anvendelse af alle cookies?

Privatlivspolitik