Brynformning trin for trin. Pincet, tråd eller voks?

Sådan plukker du dine øjenbryn rigtigt

Hvordan plukker man øjenbrynene, så de ser moderigtige ud, men også passer til dine ansigtstræk og ansigtsform? Hvordan gør man det, og hvilken metode bør du vælge for at sikre, at du ikke ender med tårer i øjnene? Er det bedst at vælge mellem pincet, tråd, eller måske voks for at forme dine øjenbryn? Her er vores guide til styling og formning af bryn!

Formning af øjenbryn - hvordan gør man det korrekt?

For at forme dine bryn ordentligt, skal du følge et par regler for at sikre, at dine bryn ser fejlfrie ud og du kan undgå skønhedsfejl. Først og fremmest, så husk kun at fjerne brynhår der sidder uden for din nederste brynlinje. Pluk kun de enkelte hår, der vokser over den øverste brynlinje. Men husk ikke at forstyrre din naturlige formbryn. Overplukning af den øverste brynlinje kan give forkerte proportioner, asymmetri, og bryn, der ikke passer til din ansigtsform. Desværre er det svært at rette fejl, der opstod mens du rettede formen på den øverste brynlinje.

Tykke øjenbryn ser flotte ud og giver et ungdommeligt look til ansigtet, men buskede bryn eller det frygtede monobryn  er ikke længere så attraktivt, da de får dig til at se permanent vred ud. Tynde bryn, der var på mode i 90'erne, hjælper heller ikke dit ansigt. Trenden med tynde bryn er for længst væk, da de ikke rigtig passede til nogen. Naturligt formede og fine bryn er in nu, især så de matcher formen på ansigtet. Hvordan former du brynene ordentligt? Den bedste måde er, at lade dem se naturlige ud og fint definerede. Det er bedst at forsøge at vedligeholde deres oprindelige form, men forsigtigt definere deres rette omrids.

Hvordan matcher du brynene til din ansigtsform?

Det er vigtigt, at dine bryn matcher dit ansigtsform - kun sådan kan de se fejlfrie ud. Lad være med at gå efter de konstant skiftende trends. Dine øjenbryn skal passe til dig, ikke de seneste trends. Hvordan opnår du den perfekte brynform, der passer til din ansigtsform og skjuler alle fejl?

Hvordan plukker man bedst øjenbryn? Dig selv eller en kosmetolog? 

Generelt kan du plukke dine bryn selv ret nemt, men du skal huske at fejl er svære at undgå. Hvis du plukker brynene forkert, kan du ødelægge dit ansigts proportioner og skabe et nærmest tegneserieagtigt look. Overplukkede bryn er et mareridt, da du konstant ser overrasket ud. Hvis du har svært ved at definere dine bryn ordentligt, så få hjælp af en kosmetolog. Kosmetologen vil give dine bryn de perfekte proportioner. Derefter vil det være nemmere at vedligeholde den korrekte brynform - du skal bare plukke de individuelle hår uden for formen, der vokser tilbage.

Plukning af øjenbryn - invester i en god pincet 

Hvordan plukker man nemt øjenbryn derhjemme? Først og fremmest, så vælg en god pincet! Dit valg skal ikke være tilfældigt. Spidsen bør være skarp og kanterne bør møde hinanden helt for at sirke, at de får fat i alle hår, selv de mindste. En god pincet har en ergonomisk form, der ikke er for stor, men også sidder godt i hånden. Et mat lag fungerer godt, så pincetten ikke glider ud af hånden under proceduren. En tyk pincet kan være svær at holde i og plukke brynhår med uden at nive hunden, hvilket kan skabe irritation. Grib hårene mellem spidserne af pincetten og træk dem ud i en fast og hurtig bevægelse. Hvis du er usikker på, om du bør fjerne et hår eller lade det sidde, så er det bedst at lade det sidde for at undgå for sparsomme bryn. Prøv at få øjenbrynene til at blive lidt tyndere frem mod spidsen af brynene - 'halen' bør være lidt tynd og spids.

Pincet. Hvordan plukker du brynene ordentligt? 

Plukning af øjenbryn er en af de mest almindelige behandlinger du selv kan lave. Hvordan plukker man øjenbryn derhjemme for at få dem til at se fine og formede ud, samt matche din ansigtsform? Der er en metode til at bestemme de rette proportioner af øjenbrynene. Du skal bruge en tynd og lang pind - en blyant eller make-up børste kan også bruges. Sæt pinden på siden af næsen og hold den i en vinkel mod din inderste øjenkrog. Det bør ikke være over øjenområdet. Når pindens kant rammer brynlinjen - så er det starten på dit øjenbryn og bør være dit udgangspunkt. Herefter, så sæt pinden på siden af din næse, lige over øjet, og der hvor den rammer brynbenet er dit toppunkt. Endelig, så sæt pinden ved kanten af næsen og afstem med den yderste øjenkrog af øjet for at finde slutningen på dit øjenbryn.

Plukning af øjenbryn trin for trin 

Hvordan plukker du øjenbrynene og undgår skønehdsfejl? Tjek vores trin-for-trin guide til brug af pincet.

1. Rens huden - dit ansigt og øjenbryn skal være rent og affedtet. Det er bedst at plukke dine bryn efter et bad, når huden er blødere - det vil være mindre smertefuldt. Husk: Pluk dine øjenbryn i dagslys, helst ved et vindue, og brug et forstørrelsesglas.

2. Børst dine øjenbryn med en særlig kam eller, allerhelst, en blød spolebørste. Friser hårene i en opadgående retning, mod tindingerne.

3. Find starten, toppunktet og slutningen af dit øjenbryn og tegn brynet op med en nude blyant. Det vil lade dig tjekke, hvordan dine øjenbryn vil se ud efter behandlingen. Hvis du synes, at de er for smalle eller tykke, så gnid omridset af og gentag processen, indtil du får det look, du ønsker.

4. Nu skal du bruge en pincet. Pluk hårene ud i en fast bevægelse i hårenes vækstretning. Du kan lette smerten ved at sætte en isterning på huden lige før behandlingen. Husk kun at plukke langs den nedre brynkant. Du kan kun fjerne hår der sidder helt uden for den øverste linje.

5. Husk at vedligeholde den rette symmetri af brynene. Når det gælder plukning, så husk på, at less is more - hvis et hår vokser inde i den optegnede form, og du ikke er sikker på, om du skal fjerne det - så er det bedst at lade det sidde. Det er bedre at følge op senere efter behandlingen, hvis det er nødvendigt, end at ende med alt for sparsomme bryn. Du kan plukke hårene skiftevis, et fra hvert øjenbryn, for at få dem helt symmetriske.

6. Træd væk fra det lille spejl og se på dig selv i et større: Dine øjenbryn bør være synlige i en armslængde fra spejlet. Tag dig god tid og husk at vedligeholde den rette symmetri for at sikre en god plukning af brynene.

Hvordan plukker man øjenbryn uden en pincet?

  • Trådning 

Vidste du, at plukning af øjenbryn med en pincet ikke er den eneste metode? Asiater har brugt en simpel bomuldstråd til at plukke hår i århundreder. Denne teknik er kendt som trådning. Hvordan plukker man øjenbryn med tråd?

Tag en tråd, der er ca. 40 cm lang, og fold den på midten. Bind enderne sammen, så de danner en ring. Tag alle fingrene gennem ringen. Vrid tråden for at danne et overlap i midten. Hold tråden med begge hæner og flyt overlappet fra den ene til den anden side. Når hårene kommer mellem trådene, bliver de fanget og trukket ud med folliklen. Trådning af øjenbryn kræver øvelse, men når først du har styr på det, så vil du synes, at det er den hurtigste og mest præcise metode til at fjerne brynhår!

  • Voks 

Voks er en populær metode til at fjerne øjenbryn, der tilbydes af næsten enhver skønhedssalon.

Det er populært som den mindste smertefulde og ekstremt hurtige metode til hårfjerning. Hår, der vokser tilbage, bliver alle sammen plukket med ét strøg. Denne metode frarådes dog til hjemmebrug. Det er fordi, at det kræver det rette udstyr, forberedelse, og viden om teknikken. Øjenbrynsvoks skal have den rette temperatur og konsistens for at trække hår ud. Uden erfaring og øvelse, så er det nemt at brænde den følsomme hud om øjnene.

Rødme efter plukning af øjenbryn. Hvordan fjerner man det? 

Efter plukning kan der opstå rødme og let hævelse. Dette normale symptom går hurtigt væk. Hvis du vil lindre disse effekter, så påfør et koldt kompres til dine øjenbryn: Bind noget stof om et par isterninger, eller læg en jaderulle i køleskabet, før du forsigtigt presser det mod huden. Hvis irritationen varer ved, så smør det irriterede område med panthenol eller et middel med allantoin.

De mest almindelige fejl under plukning af bryn

FORKERT PROPORTION AF ØJENBRYN - for tykke eller tynde bryn. Det er en almindelig fejl, der giver overplukkede bryn, som forstyrrer ansigtets rette proportioner.

MEGET TYNDE ØJENBRYN - dette var trenden i 90'erne. Heldigvis er det ikke længere på mode at plukke brynene lige til grænsen, men visse kvinder styler stadig deres bryn sådan. Desværre gør de ikke noget godt for ens ansigt, og hvis du definerer dem med en mørk brynblyant, så skaber det et tegneserieagtigt look.

MONOBROW - bare fordi at Frida Kahlo rockede det, betyder det ikke, at du også kan. Monobryn gør ikke noget godt for dit look og får dig til at se vred ud og får dine ansigtstræk til at se skarpere ud.

OVERPLUKKET START PÅ BRYNENE - et overplukket rum mellem øjenbrynene skaber en forkert proportion mellem næsen, øjenkrogen og toppunktet af øjenbrynet. Denne fejl opstår ofte når man skal friske looket op efter plukning. Nogle gange kan du gå for langt og komme til at se overrasket ud hele tiden.

Hjælp, jeg har overplukket mine øjenbryn! 

Dette sker selv for dem, der allerede har færdigheder inden for plukning af øjenbryn. Nogle gange, når vi har travlt eller er utålmodige, så plukker vi 2-3 hår for meget og skaber sparsomme områder i øjenbrynene, som desværre ikke gør noget godt for os. Hvad så? Hvordan får du dine bryn til at vokse tilbage hurtigere? Der er en løsning på dette problem - bare få fat i en god øjenbrynsserum, som den fra Nanobrow. Når det bruges hyppigt, får det hårene til at vokse tilbage på ingen tid, men derudover, så plejer, nærer og styrker brynene fra rødderne. Nanobrow serum er en hurtig og god metode til smukke og tykke bryn, som du kan forme som du synes!

Men før dine bryn vokser tilbage, kan du skjule alle fejl med make-up! Ræk ud efter gode make-up produkter, som en præcis pen, blyant eller pomade, som lader dig udfylde dine bryn super præcist. Takket være dette, vil du ikke engang bemærke det, når dine brynhår vokser tilbage og bliver sunde, smukke og stærke!

Skriv en kommentar. Den vil blive postet, så snart den er godkendt af moderator.
Privatlivspolitik

Vores hjemmeside anvender cookies, også tredjepartscookies for at kunne anvende eksterne værktøjer. I tilfælde af at brugeren ikke giver sit samtykke, anvendes kun de væsentlige cookies. Du kan til enhver tid ændre indstillingerne i din browser. Giver du dit samtykke til anvendelse af alle cookies?

Privatlivspolitik